Keresés:

Környezet

A Hullám Csónakházak Budapest központjától alig 10 km-re déli irányban, Pesterzsébeten, a Duna csendes mellékága mentén állnak, mintegy három hektáros területen. A folyó itt a Csepel-szigetnél válik ketté, a budai oldal felé eső főágra és a pesti oldal felé egy viszonylag keskeny mellékágra. A Soroksári Kis-Duna a folyó egyik jelentős mellékága, amelyet a főágtól a Csepel-sziget választ el. Ez a szakasz holtágakkal teli, egyedülálló, sokszínű, védett természeti környezet, a zsilipes szabályozásnak köszönhetően közel állandó vízállású, a legtöbb vízisport és kikapcsolódás számára kivételesen kedvező.

Pesterzsébet és Soroksár 1950-ben egyesült Budapesttel, így lett a főváros XX. kerülete. A kerületnek múzeuma, művelődési központja, jégcsarnoka, uszodája van és számos sportegyesület nyújt szolgáltatásokat a 65.000 lakos számára. A környékbeliek szívesen látogatják a Dunát és egyre növekszik az igény rendezett, megfelelően kialakított, pihenésre, horgászatra, vízi sportok gyakorlására alkalmas közösségi területekre.

A Pesterzsébet centrumához is közel eső Hullám Csónakházak szomszédságában épült fel az ‘50-60-as évek folyamán a Téglagyári lakótelep, majd 2000 után a Mediterrán lakópark. A megújuló csónakházak számára az első számú célcsoportok az itt élő nyugdíjasok, családosok, fiatalok és gyermekek. Ez a terület remélhetőleg Csepel, a szomszédos kerületek és az egész főváros számára is vonzó helyszínné válik.