Keresés:

Helyszínbejárás és a Duna-part-ON felhívás elindítása

A bejárás alkalmával a tervezők helyi lakosokkal és egyetemistákkal közösen járták be a felújítás helyszínét. A Hullám Csónakházak területe terepmunka helyszíne idén az ELTE kulturális antropológia szakán. Ennek kapcsán a diákok Tesfay Sába vezetésével helytörténeti kutatást végeznek, a környékbeliekkel szocioriportokat és mélyinterjúkat készítenek.

A Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti csoportjával is találkoztunk. Köszönjük, hogy a fejleményekről folyamatosan informálják a közösségüket és számos statisztikával, történeti dokumentumokkal segítik a Hullám Csónakházak megújulását.
Ezzel párhuzamosan a Blokk Építész Műhely és a Kunszt Alapítvány felhívást hirdetett művészeti egyetemek hallgatói számára. 2015. február és 2015. augusztus között megvalósuló projektjeikhez egyedülálló helyszín lehetőségét biztosítja, ami lehet fotó, film, dokumentáció, image anyag, riport készítése – különböző technikával és platformokon, továbbá bármilyen előadóművészet - zene, mozgás, tánc, installáció, stb. Jelentkezni olyan projekttervekkel érdemes, amelyhez építkezési terület, szerkezetkész vagy még építkezési állapotában látható épület, valamint vízparti zöldövezet és a Kis-Duna ág alkalmas helyszín.