Keresés:

Fejlesztés

A Főpolgármesteri hivatalon belül, a Főépítész vezetése alatt működő Városfejlesztési osztály 2013 nyarán pályázatot írt ki. A Tér_Köz elnevezésű program célja Budapest közösségi tereinek megújítása volt. Pesterzsébet Önkormányzata a BLOKK Építész Műhely koncepciótervével a Hullám Csónakházak fejlesztésének első ütemére támogatást nyert.

Budapest Fővárosa finanszírozza a beruházás 80%-át, melyet a XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata további 20 %-os önrésszel egészíti ki. 2013 őszén a BLOKK Építész Műhely a koncepciótervben meghatározott tervezési program alapján elkészítette az Engedélyezési terveket, melyre 2014. május 28-án építési engedélyt kapott.

Az engedélyezési tervek alapján 2014 nyarán készült az első ütemben megvalósuló VII. Fogadóépület, III. Csónakház és a teljes területre vonatkozó közmű- és környezetrendezés kiviteli terve. Elsőként a III. Csónakház felújítása kezdődött meg 2014. november végén, melyben étterem, előadóterem, boltok, galéria és vendégszobák kerültek kialakításra, többfunkciós fedett-nyitott terekkel összekapcsolva. A másik két csónakház nagy része egyelőre csónaktároló marad.