Keresés:

Csónakház bemutatás

Az esemény során XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának polgármestere, Szabados Ákos a Hullám Csónakházak alapkövét a hagyományok tiszteletének jegyében és a környék jövőbeli fellendülésének reményében helyezte el a III. Csónakház bejárata elé.

Az időkapszulával egy kétpárevezősben érkezett meg Karácsonyi Zsolt (a Magyar Evezős Szövetség paraszakági koordinátora) és Nagy Roland evezős edző, melyet Dr. Vas Imre alpolgármester, országgyűlési képviselő bontott ki a nemzeti színű zászlóból. Szabados Ákos polgármester, Juhász Lajosné alpolgármester és Földesi Gyula képviselő további kincseket is rejtett az alapkő alá.
A pesterzsébeti műemlékvédett Duna menti épületek – azaz a Hullám Csónakházak – revitalizációjának első szakasza a Tér_Köz pályázat keretében valósult meg, ezzel hozzájárul Pesterzsébet újrapozícionálásához, és kihasználását tekintve az egész budapesti lakosság életére pozitív hatással lehet. A komplex funkciók (szabadidős, vendéglátás, oktatás, üzleti, közösségi és civil) miatt több ütemben történő fejlesztés ütemezése szükséges.